Stadsboerderij
Voor echte dierenvrienden
voor echte dierenvrienden
Bij ons zie je leuke, lieve en bijzondere dieren. Zo is er een Dahomey minirund en een Appaloosa minipaardje. In de weides kun je de dieren van dichtbij bekijken en aaien.
voor echte dierenvrienden
Bij ons zie je leuke, lieve en bijzondere dieren. Zo is er een Dahomey minirund en een Appaloosa minipaardje. In de weides kun je de dieren van dichtbij bekijken en aaien.
Het mooie ontwerp van de Stadsboerderij, met het bijzondere grasdak, valt direct op. Het is een prachtig voorbeeld van duurzaam bouwen. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een groen dak, opvang van regenwater en een isolatieschil.
Ik ben Ricky en draag met trots de titel 'oudste bewoonster van de Stadsboerderij'. Ik woon hier samen met mijn beste vriendin Lynn. We gaan graag samen wandelen en vinden het fijn om elkaar te knuffelen. Lynn is heel rustig maar ik laat graag van me horen. Als alle andere dieren eten krijgen dan maak ik hard geluid. Dat heet balken.
Mijn naam is Bella en ik ben dol op eten! Als de verzorgers mij eten geven knor ik heel blij. Ik eet graag hooi, fruit, groenteresten en ik graas gras. Dat is bijzonder, want andere varkensrassen doen dat niet. In de varkensweide wroet ik het liefst in de aarde. En daarna neem ik een heerlijk modderbad. Modder is voor mij een natuurlijk zonnebrandmiddel. Want net als mensen kan ook ik verbranden in de zon.
Ik ben Silver en ik ben een minipaard. Daarom kun je niet op mij rijden. Ik woon hier op de Stadsboerderij samen met mijn dochter Shadow. Ook al zijn we familie, we lijken totaal niet op elkaar. Ik heb stippen en Shadow niet. En ik ben heel rustig terwijl Shadow juist ontzettend eigenwijs en ondeugend is.
In de Klimaatzone staat een automaat waar je zakjes met dierenbrokjes kunt kopen. Op de zakjes staat voor welk dier de dierenbrokjes zijn. Die dieren mag je overal voeren, behalve als de dieren in de zandbak staan. Als ze zand mee opeten worden ze namelijk ziek. De ezels, paarden en de varkens mag je geen dierenbrokjes geven.
Weizigt neemt in geen enkel geval dieren aan van particulieren. Wij hebben geen ruimte voor extra dieren. Al onze dieren zijn afkomstig van erkende fokkers en collega-kinderboerderijen. Dit is een bewuste keuze. Op deze manier houden we de rassen in stand én beperken we het risico op ziekteverspreiding. Dit is belangrijk omdat er veel jonge kinderen en oudere mensen in contact komen met de dieren. Kinderen en ouderen zijn veel gevoeliger voor bepaalde ziektes.
Op de website van Dierenbescherming Rijnmond en de website van Dierenzorgcentrum Louterbloemen vind je alle informatie die je nodig hebt om een goed, nieuw thuis te vinden.
Wat goed dat je een ziek of gewond dier wilt helpen! Als je een ziek of gewond dier hebt gevonden kun je het beste meteen de dierenambulance bellen: (088) 343 7112.
Groepen zijn van harte welkom bij Weizigt. Bent je van plan om de Stadsboerderij te bezoeken met een groep van meer dan 10 personen? Dan vinden wij het fijn als je dit van tevoren laat weten. Soms zijn er namelijk ook lessen of andere activiteiten op de Stadsboerderij en dan kan het te druk worden voor de dieren.