Spring naar inhoud

Filter op Thema:

Nieuws

Aantal resultaten: 30

14 oktober 2024

Projectochtend over extreem weer

Leerlingen bedenken oplossingen voor gevolgen van extreem weer


Op 9 oktober kwam een groep van 20 VMBO 4 leerlingen van De Lage Waard uit Papendrecht naar Weizigt voor een projectochtend. 

De ochtend ging gelijk van start met een spannende casus: een overstroming! Via www.overstroomik.nl konden de leerlingen zien hoe hoog het water kan komen in hun school: 3,5 meter. Wat doe je bij een dreigende overstroming: wegwezen of de situatie ergens hogerop afwachten? De leerlingen speelden vervolgens een korte versie van het Zolderspel; wat is handig om mee te nemen? Je mobiele telefoon of een radio op batterijen?

De kans dat je een overstroming mee gaat maken is gelukkig niet zo groot, de kans op extreem weer wordt echter wel steeds groter. In verschillende rondes maakten de leerlingen kennis met gevolgen en oplossingen van wateroverlast en hittestress. Daarna kregen ze de opdracht om met een maquette voor hun eigen schoolplein een aantal maatregelen uit te beelden om water de ruimte te geven en hittestress te voorkomen. Zij lichtten hun ontwerpen toe aan de docent aardrijkskunde en kregen hiervoor een cijfer. Deze varieerden van een 7 tot een 8,5. Dus zowel docent als leerlingen vertrokken tevreden weer richting school!

Deze projectochtend is mede mogelijk gemaakt dankzij de partners van Watereducatie Drechtsteden: diverse Drechtsteden en de waterpartners waterschappen Hollandse Delta en Rivierenland en Evides Waterbedrijf.

Extreem weer les