Spring naar inhoud

Filter op Thema:

Nieuws

Aantal resultaten: 22

Nieuws

27 mei 2024

Dubbel feest bij Weizigt

Had je het al gezien? Op woensdagmiddag 5 juni is het dubbel feest bij Weizigt! De vernieuwde Bijenstal wordt dan namelijk geopend én er is Schaapscheerfeest. Kom dus zeker even langs tussen 13.00 en 16.00 uur want er is ontzettend veel leuks te doen!

Beleef het boeiende leven van bijen

Honingbijen, wilde bijen en andere bestuivers (zoals hommels en zweefvliegen) zijn onmisbaar voor planten, dieren en mensen. Kom je een kijkje nemen bij de vernieuwde Bijenstal? Je leert dan van alles over het boeiende leven van honingbijen én je krijgt tips hoe je bestuivers zelf kunt helpen. De Bijenstal wordt op woensdagmiddag 5 juni om 15.45 uur officieel geopend door Wethouder Tanja de Jonge. Tussen 13.00 en 16.00 uur zijn er allerlei activiteiten die gaan over bloemen en bijen. 

Schaapscheerfeest

Op woensdagmiddag 5 juni worden de schapen van Stadsboerderij Weizigt geschoren door een professionele schaapscheerder, die ook uitleg geeft over het proces. Je kunt kijken bij het schapen scheren, maar er zijn ook leuke activiteiten die gaan over schapen, schaapscheren en wol.

Bijenstal

Op woensdagmiddag 5 juni is het dubbel feest bij Weizigt! De vernieuwde Bijenstal wordt dan namelijk geopend én er is Schaapscheerfeest.