Spring naar inhoud

Filter op Thema:

Nieuws

Aantal resultaten: 30

17 september 2024

Doe mee in de strijd tegen e-waste

Vanochtend was de kick-off van de E-waste Race. Tien basisscholen uit verschillende Drechtsteden gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De school die het meeste inzamelt maakt kans op leuke en leerzame prijzen.

Wat is elektronisch afval?

Met elektronisch afval (of e-waste) bedoelen we kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker of een defect mobieltje. Maar ook oude of kapotte kabels en adapters. 

Laat je elektronisch afval thuis ophalen

Woon je in de buurt van een van de deelnemende scholen? Dan kun je tussen 23 september en 17 oktober gemakkelijk en gratis elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet je door je elektronisch afval online aan te bieden op de website van de E-waste Race

Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd. Kun je zelf batterijen uit de apparaten halen? Haal deze dan voor het inleveren uit de apparaten. 

Jij kunt helpen! 

Wanneer je je elektronisch afval apart inlevert, zorg je ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. 

De E-waste Race maakt het je gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij je thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. 

Deze scholen doen mee 

De scholen die in Dordrecht meedoen zijn IKC De Wereldwijzer, Beatrixschool, Oranje Nassauschool, De Regenboog en School Vest. De E-waste Race Drechtsteden is mogelijk gemaakt door WeeeNL, Stichting Open, HVC en de gemeenten Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

Kinderen halen e-waste op