Spring naar inhoud

Filter op Thema:

Nieuws

Aantal resultaten: 30

26 september 2024

De bijen slapen niet

Gisteren was de Bijenstal bij Weizigt voor de laatste keer open dit jaar. In de maanden juli, augustus en september was de Bijenstal regelmatig open voor publiek. 


Het boeiende leven van bijen

Onze enthousiaste imker Theo heeft de afgelopen periode veel bezoekers in de Bijenstal mogen verwelkomen. Hij kon hen alles vertellen over het boeiende leven van bijen en andere bestuivers, over het verschil tussen gewoon bijenhouden en ecologisch bijenhouden én wat je zelf kunt doen om bestuivers te helpen. 


De bijen slapen niet

Ook in de herfst en in de winter gebeurt er van alles in een bijenvolk. De bijen slapen niet in de winter. Ze zijn wakker om warm te blijven en te eten van hun eigen honing. 

Je kunt de Bijenstal niet meer van binnen bekijken, maar ook aan de buitenkant is van alles te zien en te doen. Aan de buitenkant van de Bijenstal zitten namelijk verschillende educatieve panelen. Op de draaischijf 'Het leven van een bijenvolk' kun je bijvoorbeeld per kwartaal zien wat er in een bijenvolk gebeurt.


Bezoek de Bijenstal - ook in de herfst en de winter

Ben je geïnteresseerd in het boeiende leven van bijen en andere bestuivers? Kom dan zeker een keertje langs bij Weizigt! De buitenkant van de Bijenstal is te bezoeken tijdens de openingstijden van ons terrein. 

Meer over de Bijenstal

Paneel Het leven van een bijenvolk